НАБУ заперечує вилучення в Мін’юсті документів щодо “Роснефти”

НАБУ заперечує вилучення в Мін’юсті документів щодо “Роснефти”

Укрінформ
НАБУ заперечує, що вилучало в Мін’юсті України важливі для позову проти “Роснєфті” документи.

Про це заявляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

“Інформація щодо можливого вилучення детективами НАБУ оригіналів документів, які, за словами міністра юстиції України, мають значення у позові проти «Роснефти» до Європейського суду з прав людини, не відповідає дійсності”, - наголошують у НАБУ.

Антикорупційники зазначають, що ухвалою слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 23.11.2017 про тимчасовий доступ до документів передбачено можливість вилучати ті нормативно-правові, розпорядчі, організаційні, фінансово-господарські документи, заяви, довідки тощо, які мають відношення виключно до предмету розслідуваного детективами Національного бюро у кримінальному провадженні.

Читайте також: Позов до ЄСПЛ проти "Роснефти" зривається через обшуки НАБУ – Петренко

“Наголошуємо, детективи НАБУ не вилучали і не намагалися вилучити в Міністерстві юстиції України документи, на які Європейським судом з прав людини накладено гриф “конфіденційно”, - стверджується в повідомленні.

Нагадаємо, міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що після обшуків НАБУ в Мін’юсті не знайшли документів, необхідних для позову в ЄСПЛ проти “Роснєфті”.

Раніше перший заступник міністра юстиції Наталія Бернацька заявила, що 8 грудня до будівлі Міністерства юстиції зайшли співробітники НАБУ і, не маючи ухвали суду, вилучили у прибиральниці ключі від кабінетів та "замкнулися всередині". Коли працівники міністерства прийшли на роботу і почали вимагати ухвалу суду, детективи НАБУ "втекли без будь-яких пояснень через чорний хід".

У цьому зв’язку Міністерство юстиції звернулося до Генерального прокурора з заявою про злочин, а також до послів країн “Великої сімки” та Міністерства юстиції США.

Генеральна прокуратура відкрила провадження за фактом проведення детективами Національного антикорупційного бюро обшуку у Міністерстві юстиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-