Позов до ЄСПЛ проти

Позов до ЄСПЛ проти "Роснефти" зривається через обшуки НАБУ – Петренко

Укрінформ
Міністерство юстиції України мало намір до 19 грудня подати позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) проти російської компанії "Роснефть" у справі про заподіяння шкоди українській державі на 700 млн грн.

Однак через обшуки НАБУ ці плани опинилися під загрозою, заявив міністр юстиції України Павло Петренко в прямому ефірі "Свободи слова" на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Міністерство юстиції і офіс уповноваженого (у справах ЄСПЛ – ред.) готували позов проти російської компанії "Роснефть" на 700 млн грн збитків, спричинених державі Україна незаконним захопленням майна цією компанією та її афілійованими структурами в Україні… Фактично такою ухвалою суддя встановив, що треба подати ці документи і вилучити до 15 грудня, а ми збиралися подати проти "Роснефти" до 19 грудня позов. Фактично підривається можливість подачі позову проти російської компанії", - сказав він.

Петренко також зазначив, що судова ухвала про вилучення цих документів наразі знаходиться на виконанні.

Читайте також: НАБУ показало, як тривали обшуки у Мін’юсті

Як повідомляв Укрінформ, раніше перший заступник міністра юстиції Наталія Бернацька заявила, що 8 грудня до будівлі Міністерства юстиції зайшли співробітники НАБУ і, не маючи ухвали суду, вилучили у прибиральниці ключі від кабінетів та "замкнулися всередині". Коли працівники міністерства прийшли на роботу і почали вимагати ухвалу суду, детективи НАБУ "втекли без будь-яких пояснень через чорний хід".

У цьому зв’язку Міністерство юстиції звернулося до Генерального прокурора з заявою про злочин, а також до послів країн “Великої сімки” та Міністерства юстиції США.

Генеральна прокуратура відкрила провадження за фактом проведення детективами Національного антикорупційного бюро обшуку у Міністерстві юстиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-