Командувач Сухопутних військ: За стандартами НАТО підготовили вже 10 батальйонів

Командувач Сухопутних військ: За стандартами НАТО підготовили вже 10 батальйонів

Укрінформ
Лише з початку року у Сухопутних військах ЗС України проведено 26 бригадних тактичних навчань і близько 100 батальйонних тактичних навчань.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Попко.

"Наприклад, лише у 2017 році у Сухопутних військах проведено 26 бригадних тактичних навчань і близько 100 батальйонних тактичних навчань. Такі цифри дозволяють оцінити відмінності у рівні підготовки", - сказав він.

За словами генерала, ще у 2012-2013 роках, перед початком війни, проведення батальйонних тактичних навчань, показових навчань, які відбувалися раз на рік, "сприймалося як свято якесь, на яке з’їжджалися навіть високопосадовці".

Говорячи про допомогу з боку іноземних інструкторів, Попко зазначив, що це стосується, переважно, підготовки підрозділів Сухопутних і Десантно-штурмових військ. За ці два з половиною роки за стандартами НАТО підготовлено практично вже 10 батальйонів (10 батальйон наразі завершує підготовку).

"Інструктори відіграють дуже важливу роль, вони беруть участь у тренуванні від одиночної підготовки військовослужбовця до злагодження підрозділів на рівні батальйону. Підготовка штабів відбувається у Центрі імітаційного моделювання. По відгуках цих же іноземних фахівців, рівень нашої підготовки інколи перевищує рівень самих інструкторів. Тому що наші військовослужбовці, крім того, що вони навчаються, мають на додаток ще й бойовий досвід. Якого, зазвичай, не мають ті інструктори, які викладають їм бойові дисципліни", - заявив він.

Читайте також: У Сухопутних військах немає бригади без бойового досвіду - генерал

Командувач Сухопутних військ припустив, що, ймовірно, саме тому іноземні партнери регулярно здійснюють ротації інструкторів через певний час: "Це робиться для того, щоб ті інструктори, які здійснюють підготовку наших підрозділів, теж перебирали для себе той бойовий досвід, який мають частини Сухопутних військ України".

"Головним є те, що ми – єдині Сухопутні війська на Європейському континенті, які мають бойовий досвід, які довели здатність протистояти одній із найсильніших армій світу. Ми змогли ефективно протистояти російській агресії. Весь світ нині знає, що ми цю агресію не лише зупинили, але й нанесли противнику таке вогневе ураження, яке не дозволило цій армії продовжувати свій наступ", - наголосив генерал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-