Екс-головнокомандувач НАТО назвав пріоритет для України в умовах війни

Екс-головнокомандувач НАТО назвав пріоритет для України в умовах війни

Укрінформ
Україна не зможе подолати корупцію в усіх сферах відразу, але в умовах війни пріоритетом має бути ефективне і прозоре використання ресурсів на безпеку.

Про це заявив у виступі на панельній дискусії Фонда Віктора Пінчука на тему: "Безпека України" колишній Верховний головнокомандувач об'єднаних збройних сил НАТО в Європі (1997-2000) Веслі Кларк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Немає жодної країни в Європі, де немає проблем з корупцією. Якщо є гроші, є люди, там обов'язково буде корупція. Зрозуміло, що мають бути системи, які можуть цьому протидіяти. Але коли ми говоримо про українську ситуацію, давайте визначимо пріоритети, що нас усіх найбільше цікавить. А нас цікавить ефективне використання ресурсів на безпеку і щоб лідери були відповідальними і докладали якомога більше зусиль, щоб усе працювало системно та ефективно", - сказав Кларк.

Він додав, що люди, які йдуть вмирати за свободу України, мають бути впевнені, що хтось, перебуваючи в комфортних умовах, не заробляє на їхньому житті та добробуті.

 "І це основне питання. Як тільки ви виправите це, ви переможете, ви здобудете авторитет в усіх країнах на Заході і по всьому світові", - переконаний екс-головнокомандувач НАТО.

Читайте також: Столтенберг: НАТО перебуває у конфронтації з Росією через агресію в Україні

У цьому контексті він закликав українців не зупинятися на півдорозі і продовжувати боротися з корупцією, а Захід - не висувати "якісь нереалістичні невтілювані стандарти для України". 

"Насправді мені було б дуже прикро бачити повстання ще одного Майдану, ще одну революцію, тому що ми зараз просимо Україну, яка перебуває у стані війни, досягти якихось високих громадянських стандартів... Мені здається, що дуже легко когось закидати камінням, коли ти не бачиш якихось результатів одразу, за одну ніч. Проте треба чітко розуміти: коли у вас є війна, коли ви мобілізуєте всі сили і намагаєтеся змінити все водночас, це не трапиться одразу", - зазначив Кларк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-