Столтенберг: НАТО перебуває у конфронтації з Росією через агресію в Україні

Столтенберг: НАТО перебуває у конфронтації з Росією через агресію в Україні

Укрінформ
Лідери країн НАТО планують ухвалити на саміті у липні 2018 року у Брюсселі рішення на подальше зміцнення оборони і стійкості в умовах російської агресії в Україні.

Про це заявив генеральний секретар НАТО під час засідання міністрів закордонних справ союзників у середу у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«З огляду на саміт наступного липня, ми погодилися, що повинні продовжувати зміцнення нашої спроможності до стримування та оборони, продовжуючи позитивний діалог та надаючи підтримку нашим партнерам у Східній Європі», - заявив глава Альянсу.

Говорячи про ситуацію в Україні в умовах російської агресії, він відзначив, що рівень напруженості у відносинах між НАТО і РФ є високим, а відносини зазнають викликів.

«Ми перебуваємо у конфронтації з Росією через її агресивні дії в Україні», - наголосив Столтенберг.

Він нагадав, що на Варшавському саміті у 2016 році союзники погодилися, що підхід до Росії, включаючи оборону і діалог, є ефективним.

Читайте також: НАТО надсилає військові й політичні сигнали - міноборони Канади

«Ми зміцнюємо нашу колективну оборони, водночас залишаючись відкритими для діалогу. Ми маємо сталі економічні санкції, і ми використовуємо наші військові канали для комунікації», - пояснив глава Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-