Міністри узгодили позиції з вивчення болгарської мови у школах України

Міністри узгодили позиції з вивчення болгарської мови у школах України

Укрінформ
Міністри освіти і науки України та Болгарії Лілія Гриневич та Касимір Валчев провели сьогодні в Одесі обговорення логіки імплементації ст.7 Закону України "Про освіту".

Глави відомств провели зустріч в Одеській загальноосвітній школі №31 і зробили відповідні заяви за підсумками перемовин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На зустрічі з паном міністром ми обговорили перспективи майбутньої українсько-болгарської співпраці у сфері вивчення болгарської мови представниками болгарської громади в Україні та можливості навчатися цією мовою, поки діти в початковій школі вчать українську мову. А потім вивчати частину предметів болгарською мовою, а частину - державною мовою з тим, щоб мати змогу повноцінно опанувати державну мову", - зазначила Гриневич.

Крім того, існує модель, коли дітям болгарської громади можна вивчати рідну болгарську мову. Така модель може застосуватися в частині шкіл, де навчаються представники цієї громади. "Сподіваюся, що наша співпраця буде тіснішою також у сенсі реформування освіти. Оскільки ми також працюємо над запровадження нової української школи, і нам цікава будь-яка співпраця, в якій можемо бути обопільно корисними", - зазначила міністр.

Читайте також: Мовне питання: висновок Венеційської комісії очікується 11 грудня – Гриневич

У свою чергу, міністр Валчев наголосив, що "перед тим, як прибути в Україну, отримав запевнення в тому, що новий закон не буде перешкоджати вивченню в Україні болгарської мови. Сьогоднішні перемовини були присвячені розгортанню мережі закладів і поглибленню вивчення болгарської мови, а не тільки її вивченню".

На зустрічі в школі №31, де сьогодні відкрили лінгафонний кабінет вивчення болгарської мови, були також присутні голова Одеської облдерждміністрації Максим Степанов та народний депутат України Антон Кіссе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-