Розенблат скаржиться, що НАБУ досі не повернуло йому речі

Розенблат скаржиться, що НАБУ досі не повернуло йому речі

Укрінформ
Народний депутат Борислав Розенблат заявив, що працівники Національного антикорупційного бюро досі не повернули йому його паспорти, мобільні телефони та особисті речі, які вилучили у четвер у аеропорту "Київ" ("Жуляни").

Про це він заявив у коментарі журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Мені ще нічого не повернули,  - ні паспорти, ні мобільні телефони, ні моїх особистих речей”, - сказав Розенблат.

Він наголосив, що у четвер на мобільних телефонах, айпадах та інших речах, які він віз із собою, не було “жодної інформації ,яка б стосувалася “бурштинової справи”.

Як повідомляв Укрінформ,  у четвер, 19 жовтня, детективи НАБУ зняли Розенблата з літака в аеропорту "Київ" ("Жуляни").

За словами адвоката депутата Олексія Шевчука, детективи забрали у його підзахисного паспорти, телефон і інші особисті речі.

Юрист наголосив, що у Розенблата не було при собі коштовностей, як про це повідомили ЗМІ.

Шевчук додав, що Розенблат мав летіти на "щорічне лікування".

20 жовтня у НАБУ заявили, що детективи запобігли вивезенню народним депутатом Бориславом Розенблатом матеріалів, важливих для розслідування "бурштинової справи".

Розенблата підозрюють в отриманні хабарів від представника іноземної компанії за сприяння в видобуванні бурштину. Детективи НАБУ, зокрема, затримали охоронця Розенблата під час одержання 200 тис. дол. хабара, які призначалися депутатові за сприяння ліцензуванню видобування бурштину.

11 липня Верховна Рада підтримала подання про зняття депутатської недоторканності з Розенблата, відхиливши клопотання про надання дозволу на його арешт.

18 липня суддя Солом'янського районного суду Києва Світлана Кушнір обрала для Розенблата запобіжний захід у вигляді застави 7 млн гривень, поклала на нього обов'язок здати закордонні паспорти й носити електронний браслет. САП повідомила, що Розенблат вніс заставу і вдягнув електронний браслет. 

Читайте також: За останній тижень Розенблата тричі "запрошували" до суду - НАБУ

18 серпня Солом'янський районний суд Києва продовжив строк дії покладених на Розенблата обов'язків, а саме: носити браслет, не відлучатися без дозволу з міст Житомира і Києва, здати закордонний паспорт, не спілкуватися з деякими особами на два місяці.

13 жовтня Солом'янський райсуд Києва не зміг продовжити засідання щодо розгляду клопотання про продовження строку дії обов'язків, покладених на Розенблата, і не призначив суддю щодо розгляду клопотання про відвід слідчого судді Олександра Бобровникова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-