За останній тижень Розенблата тричі

За останній тижень Розенблата тричі "запрошували" до суду - НАБУ

Укрінформ
Повістка з'явитися в суд, вручена нардепу Бориславу Розенблату напередодні при спробі виїхати за кордон, була вже третьою за останній тиждень.

Про це заявили в Національному антикорупційному бюро України у Facebook

"Звертаємо увагу, що повістка, вручена Бориславу Розенблату 19 жовтня, була вже третьою за останні шість днів. Першу повістку йому намагалися в законний спосіб вручити 14 жовтня, другу - два дні потому. На засідання суду підозрюваний не з'явився, посилаючись на стан свого здоров'я", - наголосили в НАБУ.

Достовірність цієї інформації (про стан здоров'я Розенблата - ред.), за даними Антикорупційного бюро, наразі перевіряється.

"Через такі дії підозрюваного суд не зміг своєчасно розглянути клопотання прокурора та прийняти рішення про продовження обов'язків Бориславу Розенблату", - зазначили в Антикорупційному бюро.

Саме тому після проведення обшуку в літаку детективи НАБУ вручили Розенблату повістки про необхідність його прибуття до Солом’янського районного суду м.Києва для участі у засіданні з подовження йому обов’язків підозрюваного.

Читайте також: Розенблат хотів вивезти з країни речові докази у "бурштиновій справі" – НАБУ

Як повідомляв Укрінформ, НАБУ та САП підозрюють Розенблата в отриманні хабарів від представника іноземної компанії за сприяння у видобуванні бурштину. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 7 млн грн та поклав обов'язки здати закордонні паспорти, надягти електронний браслет тощо. Строк дії цих обов'язків закінчився 16 жовтня. Продовжити їх суд не зміг через неявку підозрюваного на засідання із розгляду відповідного клопотання.

САП ініціювала питання про повторне покладення на підозрюваного Розенблата обов’язків, строк дії яких закінчився (в тому числі носіння електронного засобу контролю), оскільки термін дії попередніх обов’язків у встановлений законом п’ятиденний термін не вдалось продовжити через затягування судового розгляду захистом.

19 жовтня детективи НАБУ затримали Розенблата в аеропорту "Київ" (Жуляни) і обшукали. Сам Розенблат заявив, що збирався виїхати за межі України на три дні і повідомляв заздалегідь про це НАБУ і Генпрокуратуру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-