Україна та Угорщина разом працюватимуть над імплементацією закону про освіту - Клімкін

Україна та Угорщина разом працюватимуть над імплементацією закону про освіту - Клімкін

Укрінформ
Україна та Угорщина мають намір спільно працювати щодо імплементації закону "Про освіту". 

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, виступаючи під час Години запитань до уряду в парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Протягом останніх днів відбулися мої перемовини з міністром закордонних справ Угорщини і вчора відбулися наші спільні переговори з міністром освіти та науки України та з міністром людських ресурсів Угорщини. В результаті домовлено, що ми будемо працювати разом з українськими громадянами угорського походження, з угорською громадою над планом імплементації закону", - сказав Клімкін.

Він зазначив, що міністерство працює з усіма країнами Європейського Союзу, щоб пояснити у чому полягає сенс закону. "Наразі нами домовлено, що ми будемо послідовно працювати з метою виконання і всього нашого міжнародного доробку і в рамках імплементації закону на основі того, що прийняла Верховна Рада", - зазначив міністр.

Читайте також: Мовне питання: Ващиковський відмовив Будапешту в підписанні спільного листа Києву

Верховна Рада 5 вересня ухвалила закон про освіту, який передбачає, що мовою освітнього процесу є державна мова — українська. В Угорщині, Румунії, Польщі висловили стурбованість через норми про мову навчання для представників національних меншин України.

Україна направила закон "Про освіту" на експертизу до Венеційської комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-