Закон про вищу освіту треба змінити заради абітурієнтів з Криму та Донбасу - експерт

Закон про вищу освіту треба змінити заради абітурієнтів з Криму та Донбасу - експерт

Укрінформ
Верховній Раді варто ухвалити зміни до закону про вищу освіту, що дозволить відкривати у вишах підготовчі відділення, на яких абітурієнти з окупованих Криму та Донбасу вивчатимуть українську мову та історію.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказала керівник ГО "Фонд "Відкрита політика", кандидат історичних наук Ірина Жданова.

"На моє глибоке переконання, залишається дуже великим бар’єром українська мова та історія України. Це ті перешкоди, які багато абітурієнтів не можуть подолати. Тому нашою наступною ініціативою є новий закон про внесення змін до закону про вищу освіту щодо відкриття підготовчих відділень за рахунок держзамовлення", - сказала Жданова.

На її думку, вступ на підготовчі відділення має бути за спрощеною та гнучкою процедурою. Абітурієнтам з неконтрольованих територій не обов'язково здавати ДПА з української мови та історії України, проте протягом навчального року на "нульовому" курсі вони мають інтенсивно вивчати ці предмети і наступного року за результатами іспитів вступати на перший курс.

Читайте також: Вступна кампанія-2018 триватиме з 2 липня до 7 серпня

Законопроект про внесення змін до закону про вищу освіту, ініційований Фондом "Відкрита політика" за підтримки Міністерства освіти та міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб уже готовий. На засіданні профільного урядового комітету він отримав підтримку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-