Вступна кампанія-2018 триватиме з 2 липня до 7 серпня

Вступна кампанія-2018 триватиме з 2 липня до 7 серпня

Укрінформ
В наступному році вступна кампанія розпочнеться з 2 липня реєстрацією електронних кабінетів та триватиме до 7 серпня.

Про це на брифінгу розповів директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Реєстрація електронних кабінетів вступників та завантаження документів триватиме з 2 липня до 25 липня. Прийом заяв та документів розпочнеться з 12 липня. Прийом заяв на вступ на основі співбесіди, іспитів, або конкурсів - до 20 липня. На основі сертифікатів ЗНО - до 26 липня", - сказав Шаров.

Творчі конкурси будуть проводитися в кілька сесій з 14 до 26 липня, іспити - з 21 до 26 липня, співбесіди - з 21 до 23 липня.

Рейтингові списки з рекомендаціями до зарахування мають бути оприлюднені 1 серпня. Зарахування на місця держзамовлення - до 7 серпня.

Читайте також: МОН “урізав” кількість заяв до вишів

Крім того, за словами Шарова, замість творчих конкурсів на деякі педспеціальності, журналістику та окремі спеціалізації запроваджено творчі заліки. Також розширено перелік спеціальностей, яким надається особлива підтримка. Тобто, це спеціальності, до конкурсного балу яких додаються бали за, наприклад, відвідування підготовчих курсів чи успіхи в навчанні, на олімпіадах тощо.

"Це спеціальності 187 - деревообробка, 194 -  гідротехнічне будівництво і частину спеціалізацій тих, що стосуються фізичної географії", - сказав Шаров.

Він додав, що змін в пільгових категоріях в наступній вступній кампанії не вносилося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-