Фріз заявляє про

Фріз заявляє про "практичну інтеграцію" України з НАТО

Укрінформ
Голова постійної делегації у ПА НАТО народний депутат України (БПП) Ірина Фріз вважає отримання Україною доступу до Логістичної електронної бази даних НАТО свідченням практичної інтеграції та поглиблення співпраці з Альянсом.

Про це йдеться у її повідомленні, опублікованому у Facebook.

«Це свідчення практичної інтеграції та поглибленої співпраці України з Північноатлантичним Альянсом. Україна має й буде членом НАТО!», - написала вона.

Фріз зазначила, що отримання доступу стало можливим завдяки затвердженню  Кабінетом Міністрів України міжурядової Угоди з НАТО з підтримки і постачання.

Вона також нагадала, що доступ дозволяє Україні  брати участь у відповідних тендерах НАТО, проводити онлайн закупівлі матеріально-технічних засобів, здійснювати оперативний обмін надлишковим майном між державами-учасниками.

Читайте також: Не так важливо, кого обрали Президентом ПАРЄ, скільки те, хто ним не став

Як повідомлялося, раніше Міноборони зазначало, що участь в Партнерстві з підтримки спільного управління предметами постачання надасть Україні доступ до Логістичної електронної бази даних НАТО, за допомогою якої можливо буде здійснювати обмін інформацією між державами-членами щодо потреб Збройних сил у матеріально-технічних засобах та участь у відповідних тендерах НАТО.

Окрім того, це дозволяє проводити онлайн закупівлі широкого спектру матеріально-технічних засобів - спорядження та індивідуальних засобів захисту військовослужбовців, обладнання польового табору, засобів протидії саморобним вибуховим пристроям та розмінування, оптико-електронних приладів, засобів зв'язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-