Телеканалу

Телеканалу "СТБ" попри суди з Нацрадою дали ліцензію ще на сім років

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення продовжила термін дії ліцензії на сім років телеканалу "СТБ" (ПрАТ "Міжнародний медіа центр-СТБ") на ефірне аналогове мовлення у 66 населених пунктах України.

Таке рішення Нацрада прийняла під час засідання 5 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас непроста історія стосунків. Але незважаючи на те, що ми знаходимось у судах, публічно я завжди дякую телеканалу "СТБ" за роботу: вони роблять шоу, передачі, які спонукають людей на щось світле й хороше, дають можливість стати зіркою... Є певні проблеми у нас "по дітях", але ми це вирішуємо... Є пропозиція продовжити строк дії ліцензії. Це 66 каналів у 66 населених пунктах. Мовлення - 24 години на добу, 20 годин на добу у відрізках часу мовлення... Строк дії ліцензії становить 7 років або до прийняття Національною радою окремого рішення про перехід на цифрове мовлення", - сказав голова Нацради Юрій Артеменко.

Таке рішення члени Нацради підтримали одноголосно.

Разом з тим вони поцікавились у керівника телеканалу Володимира Бородянського, чи є сенс продовжувати таку ліцензію, якщо 31 березня 2018 року планується відключення аналогового телебачення. Проте Бородянський висловив сумнів щодо можливого відключення аналогового мовлення у березні.

Читайте також: Нацрада наклала санкції на п’ять телекомпаній через програми «112 Україна»

"Ми ж не можемо бути єдиними, хто відмовиться від аналогової ліцензії. "1+1" і "Україна" не готові відмовитись - я дізнався у них. Вважаю, що це повинні бути синхронні дії. До того ж, ми не знаємо, буде в березні відключено (аналогове мовлення), чи ні. Зрештою, ми готові. Але зважаючи на те, що не відбувається жодної підготовчої роботи з населенням, то це відключення аналога може стати великим шоком для людей", - пояснив керівник "СТБ".

Він зазначив, що група StarLightMedia вже розробила та збирається невдовзі запустити інформаційний ролик про перехід на цифрове телебачення.

Крім того, Бородянський розповів присутнім про зміну наповнення телеканалу протягом найближчих двох років.

"Ми збільшуємо кількість художнього контенту. Протягом двох років, починаючи з 2019 року, у нам відбудуться суттєві зміни: ми повністю замінимо "лінійку" весняних шоу серіалами. Ми вже почали велике виробництво. Запустили зараз історичний серіал, що називається "Кріпачка" - це 60 серій, що розповідають про період Кримської війни, дія відбувається в Ніжині", - пояснив він.

Відтак, за словами керівника телеканалу, сезоном звичних шоу на "СТБ" тепер стане осінь, хоча загалом позиціювання каналу лишається незмінним.

Крім того, на наступний рік "СТБ" планує тревел-шоу за форматом Amazing Race. "Кардинально нічого не зміниться. Ми рухатимемось у тому ж напрямку: робимо новий сезон "Євробачення", ймовірно, робитимемо другий сезон Invictus Games", - додав керівник каналу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-