Нацрада наклала санкції на п’ять телекомпаній через програми «112 Україна»

Нацрада наклала санкції на п’ять телекомпаній через програми «112 Україна»

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила попередження компаніям «Новий формат ТВ», «Аріадна ТВ», «Партнер ТВ», «ТВ Вибір» і «Лідер ТВ», які транслюють супутниковий телеканал «112 Україна» на регіональних цифрових частотах.

Таке рішення Нацрада прийняла на засіданні 5 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зазначені телерадіоорганізації в ефірному часі використовують фактично логотип «112 Україна». За умовами ж ліцензій, у вихідних даних, окрім емблеми «112 Україна», має бути вказана й назва телекомпанії.

До того ж, усі п’ять компаній порушили умови ліцензії, змінивши формат мовлення з розважально-інформаційного на фактично інформаційний. При цьому за відсутності культурно-мистецьких, науково-просвітницьких, розважальних, музичних, дитячих передач і фільмопоказу було збільшено обсяг інформаційно-аналітичних передач.

Читайте також: Нацрада роздала ліцензії на 19 FM-частот у регіонах

Регулятор надав компаніям місяць на усунення недоліків.

Разом з тим Нацрада вирішила відмовити компаніям у переоформленні ліцензій на мовлення в частині зміни програмної концепції мовлення.

Зазначимо, у 2011 році телеканали цих компаній перемогли у конкурсі на місцеве та регіональне мовлення у цифровому мультиплексів МХ-5. Проте в 2014 році телеканали почали самовільно транслювати програму супутникового мовлення «112 Україна» та працювати під логотипом цього телеканалу. Реагуючи на це, протягом 2014-2017 році Нацрада застосовувала до згаданих мовників санкції: було оголошено чотири попередження, застосовано штраф та подано позов до суду щодо стягнення штрафу та анулювання ліцензій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-