Нацрада роздала ліцензії на 19 FM-частот у регіонах

Нацрада роздала ліцензії на 19 FM-частот у регіонах

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визначила переможців конкурсу на 19 вільних FM-частот для розвитку місцевого мовлення в одинадцяти областях України.

Рішення про видачу ліцензій ухвалено на засіданні 5 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, право на мовлення у місті Малині Житомирської області на частоті 100,9 МГц здобуло ТОВ "Телерадіокомпанія "Говерла" ("Дуже радіо"), у місті Хуст Запорізької області – приватне підприємство "ТОР-ТЕРМ" ("Радіо Хуст"), у місті Яремче Івано-Франківської області – ПП "Телекомпанія "РАІ", у місті Богуславі Київської області – ТОВ "Богуславська інформаційна агенція" ("Богуслав-FM"), у Білій Церкві – ТОВ "Рекламно-інформаційне агентство "БЛІЦ" ("Бліц-FM"), у Перемишлянах Львівської області – комунальне підприємство "Телестудія "Радехів", м. Радехів Львівської обл. ("Телестудія "Радехів"), у Самборі Львівської області – редакція Самбірського радіомовлення "Поступ".

Три частоти дістались мовникам на Одещині, зокрема у Болграді та Кам’янському мовитиме ТОВ "Телерадіокомпанія "Арцизький телецентр" ("радіо Арсі"), а в Петровірівці – ТОВ "ТРК Радіо Одеса" ("Радіо Одеса"). У місті Лубни Полтавської області на частоті 100,8 МГц звучатимуть передачі редакції міськрайонного радіомовлення "Радіо-Лубни". У місті Ромни на Сумщині право на мовлення здобула міськрайонна радіостудія "Ромен".

Найбільше частот було виділено у Харківській області, де в місті Ізюмі мовитиме радіокомпанія "Радіо-Ізюм", у селищі Кегичівка – ТОВ "Телерадіокомпанія "Сігма" ("SIGMA TV"), у Краснограді – ТРК Красноградщини "Центр", а в Краснокутську та Первомайському – ПАТ "НСТУ".

Читайте також: Нацрада оштрафувала "Радіо-Ера" за порушення мовних квот

Крім того, у конкурсі на мовлення в селищі Рикове Херсонської області перемогло КП «МГПКО "Селищкомунгосп", а в Каневі Черкаської області – ТОВ "ТРК "Магніт" ("Радіо Магніт").

Загалом на конкурс були виставлені 22 частоти, але на три з них до Нацради не надійшло жодної заяви від претендентів. Тому регулятор припинив конкурс у місті Марганці Дніпропетровської області (91,5 МГц), у селищі Добровеличківці Кіровоградської області (90,7 МГц) і у місті Славуті Хмельницької області (100,0 МГц).

Як повідомлялося, 29 червня Нацрада ухвалила рішення про оголошення конкурсу на вільні радіочастоти в 14 областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-