Джапарова назвала три ключові завдання МІП на окупованих територіях

Джапарова назвала три ключові завдання МІП на окупованих територіях

Укрінформ
Однією з пріоритетних тем Міністерства інформаційної політики України є відновлення українського мовлення на окупованих територіях Криму і Донбасу.

Вирішення цього завдання залежатиме від темпів розвитку інфраструктури теле- і радіомовлення в Україні, а також від якості суспільного мовлення.

Про це у вівторок, 5 вересня, на прес-конференції в Укрінформі заявила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

"Сьогодні однією з пріоритетних тем міністерства є відновлення українського мовлення на окупованих територіях. Складна тема, тому що разом з окупацією території там відбувається окупація свідомості, окупація інфраструктури України - вишок, частот, техніки, яка перебувала в Криму і на неконтрольованих територіях Луганщини та Донеччини . З їх допомогою сьогодні з того боку йде пропагандистський сигнал в Україну", - розповіла Джапарова.

Виходячи з цього, зазначила вона, Міністерству інформполітики України необхідно вирішити три ключові завдання.

"Перше - це розвиток інфраструктури, це видача відповідних частот, видача ліцензій на мовлення. Ми намагаємося максимально спростити цей процес для того, щоб українське телебачення і радіо мали можливість охопити мовленням максимально велику площу", - пояснила Джапарова.

Друге завдання, за її словами, це "блокування незаконного сигналу, який доходить до тих територій, які контролює Україна".

"Найближчим часом ми тестуватимемо можливість блокування сигналу пропагандиста, який йде з того боку і сподіваємося, що цей, як ми його називаємо, внутрішній пояс інформаційної безпеки розташовуватиметься по всій протяжності кордону України з Росією", - зазначила перший заступник міністра інформполітики.

"І третє завдання - це якість контенту", - вважає вона.

Читайте також: МІП активізує співпрацю з Радою Європи в питаннях захисту журналістів

Заступник міністра наголосила, що суспільний мовник, який є лідером серед кандидатів на отримання ліцензій, повинен зрозуміти, що сьогодні, в часи Інтернету і супутника, у кожної людини є право вибирати якісний контент.

"З огляду на те, що суспільний мовник є лідером з точки зору отримання частот - і це принципова позиція і міністерства та Нацради, ми вважаємо, що для них домашнє завдання - це поліпшити якість контенту ... Думаємо, що це завдання буде виконане, для цього ми розробляли дві стратегії інформаційної реінтеграції, що стосуються Криму і Донбасу, тому сподіваємося, що наші рекомендації з точки зору того, якими меседжами потрібно розмовляти з людьми на окупованих територіях, будуть враховані ", - резюмувала Джапарова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-