МІП активізує співробітництво з Радою Європи у питаннях захисту журналістів

МІП активізує співробітництво з Радою Європи у питаннях захисту журналістів

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики України налаштоване на активізацію співробітництва з Радою Європи у питаннях захисту журналістів.

Про це заявила у п'ятницю перший заступник міністра інформполітики Еміне Джапарова під час зустрічі з головою Офісу Ради Європи в Україні Мортеном Енбергом, під час якої обговорювались завдання, передбачені Планом дій Ради Європи для України на 2018-2020 роки, повідомляє прес-служба МІП.

"Ми налаштовані на активну системну взаємодію з вами (Радою Європи - ред.). У цьому документі, Плані дій РЄ, є питання безпеки журналістської діяльності. Це досить важлива тема, МІП уже працює над змінами до законодавства у сфері обов'язкового страхування життя журналістів", - зазначила Джапарова, висловивши вдячність за допомогу Ради Європи в підтримці реформ в Україні. 

Вона також звернула увагу на питання врегулювання так званої мови ворожнечі, що передбачено у Плані дій РЄ, і яка нині часто використовується по відношенню до переселенців, а також до жителів непідконтрольних територій Донбасу.  Джапарова підкреслила, що в Європі не держава визначає стандарти або цензурує певні речі, а сама система має запит зсередини. "Я думаю, що Україна повинна так само йти до цього", - резюмувала перший заступник.

Читайте також: Що заважає Європі реалістично осмислити агресивну політику «Острова Росія»?

У свою чергу, Енберг наголосив, що співпраця між Радою Європи та Міністерством інформаційної політики України зміцнюватиметься в подальшому з огляду на майбутній План дій між українським урядом та Радою Європи на 2018-2020 роки.

В МІП нагадали, що нині Мінінформполітики та Офіс Ради Європи в регіонах України проводять спільні семінари щодо захисту професійної діяльності журналістів і свободи слова в Україні. Такі навчальні семінари вже відбулися в Харкові, Дніпрі, Краматорську, на черзі інші міста. Ці заходи організовуються в рамках проекту Ради Європи «Зміцнення свободи медіа та створення системи Суспільного мовлення в Україні».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-