Напад на українську ходу: суд у Перемишлі призначив примусові роботи

Напад на українську ходу: суд у Перемишлі призначив примусові роботи

Укрінформ
Суд у Польщі виніс вирок у справі про перешкоджання українській ході в Перемишлі у червні 2016 року.

Про це повідомляє "Польське радіо".

"До покарання від 4 до 10 місяців обмеження волі, що полягає у стягненні 20% від заробітної плати або залученні до неоплачуваної суспільно корисної праці, районний суд у Перемишлі засудив звинувачених у перешкоджанні увіковіченню українських військових героїв", - йдеться у повідомленні.

Речниця Окружної прокуратури у Перемишлі Марта Пентковська повідомила, що звинуваченим, які працюють, суд встановив штрафні санкції, що полягають у стягненні 20% від їхньої місячної зарплатні на користь Фонду допомоги скривдженим та постпенітенціарної допомоги.

Натомість тих, хто не працює, суд розпорядився залучити до 30-годинної щомісячної неоплачуваної, контрольованої суспільно корисної праці.

Йдеться про 20 підсудних, яких у червні минулого року перемиська прокуратура звинуватила у перешкоджанні в Перемишлі проведенню греко-католицької та православної української процесії, учасники якої після панахиди за українськими героями йшли вулицями міста на український військових цвинтар.

Читайте також: Напад на ходу українців у Перемишлі: обвинувачення висунули 20 полякам

За даними прокуратури, звинувачені нахабно перешкоджали громадському релігійному акту, вульгарно ображали учасників урочистої ходи з приводу їхньої національності та силою зупиняли учасників ходи на початку процесії, унеможливлюючи їхній рух.

Крім того, п'ятьох чоловіків звинувачено у тому, що під час процесії вони вдарили та шарпали одного з учасників, перешкоджаючи йому брати участь у процесії, а ще трьох - за побиття іншого чоловіка з приводу його української національності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-