Напад на ходу українців у Перемишлі: обвинувачення висунули 20 полякам

Напад на ходу українців у Перемишлі: обвинувачення висунули 20 полякам

Укрінформ
У Польщі передано до суду обвинувальний акт проти 20 поляків, які у червні 2016 року у Перемишлі напали на ходу зі вшанування воїнів української визвольної боротьби.

Про це повідомляє Польське радіо

"20 осіб звинувачено у перешкоджанні у червні 2016 року у Перемишлі проведенню церковної процесії греко-католиків та православних, які після панахиди за українськими воєнними героями йшли з собору вулицями міста на місцевий Український військовий цвинтар", - йдеться у повідомленні.

Речниця Окружної прокуратури у Перемишлі Марта Пентковська зазначила, що обвинувачені у нецензурній формі ображали учасників ходи щодо їхньої національної приналежності та силою стримували тих, хто йшов попереду процесії, унеможливлюючи їм подальший рух.

Читайте також: РФ готує грунт, щоб зіштовхнути "корисних ідіотів" у Польщі та Україні - експерт

Крім того, п’ятеро чоловіків відповідатимуть за те, що завдали ударів та шарпали одного з учасників, перешкоджаючи йому брати участь у процесії. Троє інших відповідатимуть за те, що завдавали ударів та смикали за одяг іншого чоловіка - теж з приводу його української національності.

Усім обвинуваченим загрожує покарання до 3 років позбавлення волі. Обвинувальний акт уже надійшов до Районного суду у Перемишлі.

Крім того, стало відомо, що перемишльська прокуратура звинуватила громадянина Польщі у тому, що у грудні 2016 року під час Маршу перемишльських і львівських орлят, проходячи повз Український народний дім у Перемишлі, він вигукнув «Смерть українцям». Прокуратура звинуватила його у незаконному використанні погроз з приводу української національності та підбурюванні до ненависті на національному грунті. Чоловікові загрожує від 3 місяців до 5 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-