Е-декларації: прокурор Донеччини має зобов'язати підлеглого вказати достовірні дані

Е-декларації: прокурор Донеччини має зобов'язати підлеглого вказати достовірні дані

Укрінформ
Нацагентство з питань запобігання корупції внесло припис прокурору Донецької області Євгену Бондаренку щодо його заступника Григорія Коршуна, який вказав у декларації окремі недостовірні відомості. 

Про це інформує прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції внесло припис про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону прокурору Донецької області Євгену Бондаренку щодо заступника прокурора Донецької області Григорія Коршуна", - йдеться в повідомленні.

Відповідно до документа, як інформують у прес-службі, заступник прокурора Донецької області при складанні та подання декларації порушив вимоги пунктів 2 та 7 статті 46 закону "Про запобігання корупції" та зазначив у декларації окремі недостовірні відомості.

Підкреслюється, що з метою усунення виявлених порушень "НАЗК вимагає вжити заходів щодо виконання заступником прокурора Донецької області обов'язку стосовно подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2015 рік з достовірними відомостями".

Читайте також: Суд візьметься за депутата, який невчасно заповнив е-декларацію

У НАЗК нагадують, що відповідно до абзацу другого частини четвертої статті 45 закону, у разі притягнення суб'єкта декларування до відповідальності за неподання, несвоєчасне подання декларації або в разі виявлення у ній недостовірних відомостей, суб'єкт декларування зобов'язаний подати відповідну декларацію з достовірними відомостями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-