ГПУ взялася за депутата, який

ГПУ взялася за депутата, який "забув" вказати 300 тис. у декларації

Укрінформ
Прокуратура відкрила кримінальне провадження відносно депутата Львівської облради за фактом подання завідомо недостовірних відомостей у електронній декларації.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

«За результатами опрацювання даних сайту Національного агентства з питань запобігання корупції встановлено, що депутатом Львівської обласної ради у 2016 році отримано дохід у вигляді заробітної плати та дохід від продажу (обміну) нерухомого майна в сумі понад 300 тис. грн. Водночас цей посадовець у декларації за 2016 рік відомості щодо вищезгаданих доходів не зазначив», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Вбивство Вороненкова: ГПУ провела ще один обшук у справі

Також депутат не відобразив у е-декларації 1/4 частки квартири, що перебуває у нього на праві приватної власності, додали у прокуратурі.

За вказаним фактом прокуратурою області було розпочато досудове розслідування за ст. 366-1 КК України, яке наразі здійснюється слідчим відділом прокуратури області.

Читайте також: ГПУ отримала доступ до документів ПриватБанку

Як нагадали у відомстві, статтею 366-1 КК України передбачено кримінальну відповідальність за подання суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (400 тис. грн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-