НАБУ і САП показали в деталях

НАБУ і САП показали в деталях "бурштинову" схему Полякова-Розенблата

Відео
Укрінформ
НАБУ та САП оприлюднили відеоматеріали, які було продемонстровано 6 липня під час засідання Регламентного комітету Ради, присвяченого розгляду подання генерального прокурора на позбавлення депутатської недоторканності Максима Полякова.

Про це повідомляється на сайті НАБУ.

"Наголошуємо, усі докази, які свідчать про причетність Максима Полякова до корупційної схеми, пов’язаної з нелегальним видобутком та продажем бурштину, зібрані детективами НАБУ та прокурорами САП у законний спосіб із дотриманням вимог законодавства. Гучні заяви народних обранців про "політичне переслідування" та "незаконність" доказів є нічим іншим, як спробою завадити подальшому розслідуванню фактів їхньої участі у незаконних оборудках", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Пинзеник вже підозрює, що ГПУ запровадила "презумпцію вини" щодо нардепів

Відповідно до відео, 17 листопада 2016 року відбулася зустріч Катерини з Любонько, під час якої остання розповіла про механізм погодження законодавчих ініціатив та повідомила, що умовою сприяння у просуванні законопроектів Катерини є передача 15 тисяч доларів США, які будуть розподілені між Поляковим, народним депутатом Розенблатом та керівником «Держгеонадр» Бояркіним.

У НАБУ нагадали, що 19 червня детективи Національного антикорупційного бюро України за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали 7 осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За версією слідства, злочин вчинено за пособництва народних депутатів України. Наразі встановлена ймовірна причетність двох народних обранців – Максима Полякова та Борислава Розенблата. Ця операція відбувалась за співпраці з Федеральним бюро розслідувань (США).

"Слідство встановило щонайменше п’ять епізодів злочинної діяльності, в результаті якої затримані особи, які, діючи в інтересах вказаних народних депутатів, отримали від представника іноземної компанії неправомірну вигоду на загальну суму понад 300 тис. дол. США. Ці кошти використано для підготовки законопроектів, незаконного впливу на посадових осіб Держгеокадастру, Держлісагентства, Держгеонадр України, органів місцевого самоврядування, суду та прокуратури з метою безперешкодного ухвалення рішень на користь зазначеної іноземної компанії", - зазначили в НАБУ.

У відомстві також нагадали, що 21 червня генеральний прокурор України вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт двох народних депутатів - Максима Полякова та Борислава Розенблата.

Текстову розшифровку виклав проект "Схеми". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-