Пинзеник вже підозрює, що ГПУ запровадила

Пинзеник вже підозрює, що ГПУ запровадила "презумпцію вини" щодо нардепів

Оновлено
Укрінформ
На розгляд Верховної Ради було внесено не менше 10 подань від Генпрокуратури про зняття недоторканності з народних депутатів. 

Про це сказав в.о. голови Регламентного комітету Павло Пинзеник під час розгляду подання ГПУ щодо нардепа Максима Полякова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Можу зробити припущення, що щодо народних депутатів діє презумпція вини. Весь депутатський корпус підозрюється апріорно в тому, що вони є потенційними злочинцями. Навіть та кількість подань, які зараз внесені на розгляд Верховної Ради і уже розглядалися, - зараз їх вже десяток, якщо я не помиляюсь. Я думаю, що ми дочекаємось ще інших», - сказав він.

Читайте також: Луценко назвав Регламентний комітет «самообороною корупції»

Пинзеник додав, що у Верховній Раді - 421 народний депутат, а на думку правоохоронних органів, достойні повідомлення про підозру - близько десятка нардепів.

«Тобто вони (правоохоронні органи - ред.) дійшли висновку, що ці народні депутати є потенційними злочинцями - близько десятка і буде ще більше. Проста пропорція дає нам зрозуміти, що в середньому, на думку правоохоронної системи, серед нардепів злочинців набагато більше, ніж в середньому по популяції (серед населення - ред.)», - додав нардеп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-