Затримання Марківа в Італії: МЗС тримає справу на особливому контролі

Затримання Марківа в Італії: МЗС тримає справу на особливому контролі

Укрінформ
Справа про затримання в Італії громадянина України Віталія Марківа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС та Генерального консульства України в Мілані.

Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС у Facebook.

"У зв'язку із затриманням в Італії громадянина України В.Марківа Генеральне консульство України в Мілані звернулося до суду м.Павіа з клопотанням надати інформацію про підстави та обставини його затримання, а також забезпечити можливість консульській посадовій особі найближчим часом відвідати В.Марківа в закладі утримання та бути присутнім на судовому засіданні 4 липня 2017 у його справі", - йдеться в повідомленні.

У зовнішньополітичному відомстві додали, що консул встановив контакт з адвокатом затриманого та узгодив алгоритм подальших дій. 

Читайте також: Нацгвардія зробила заяву щодо арешту в Італії українського військового

Нагадаємо, італійські ЗМІ повідомили про арешт у місті Болонья українського добровольця за підозрою у причетності до загибелі фоторепортера Рокеллі. Пізніше стало відомо, що мова йде про Віталія Марківа. У ГПУ заявили, що здивовані цим затриманням і вже звернулися до італійської влади з вимогою надання грунтовних доказів вини Марківа або його негайного звільнення. 

24 травня 2014 року в районі сел. Андріївка поблизу Слов'янська Донецької області під мінометний вогонь потрапила група іноземних журналістів. Італійський фоторепортер Андреа Рокеллі і його перекладач загинули.

Українськими правоохоронцями розслідується кримінальне провадження за фактом загибелі громадянина Італії Андреа Рокеллі та його перекладача, росіянина Андрія Миронова. При цьому, за даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-