Нацгвардія зробила заяву щодо арешту в Італії українського військового

Нацгвардія зробила заяву щодо арешту в Італії українського військового

Укрінформ
У Національній гвардії України занепокоєні арештом в Італії заступника командира взводу батальйону імені Кульчицького Віталія Марківа.

Про це йдеться в заяві, де викладена офіційна позиція командування Національної гвардії України відносно затримання Марківа. 

"Національна гвардія України занепокоєна арештом заступника командира взводу батальйону оперативного призначення імені Героя України генерала Сергія Кульчицького старшого сержанта Віталія Марківа, затриманого 30 червня 2017 року начебто за підозрою у вбивстві фоторепортера Андреа Рокеллі поблизу м. Слов'янськ у травні 2014 року. На даний момент старший сержант Віталій Марків служить в батальйоні Кульчицького на посаді заступника командира взводу", - йдеться в заяві.

Читайте також: Арешт українця в Італії: Геращенко не виключає "допомогу" спецслужб РФ

Також там сказано, що Марків виїхав до Італії під час планової відпустки.

"Офіційної інформації щодо затримання Віталія Марківа до Національної гвардії не надходило", - підкреслено в заяві.

В ній також зазначено, що Нацгвардія разом з МЗС та Генеральною прокуратурою України докладуть максимум зусиль щодо надання допомоги нацгвардійцю.

За даними Радіо Свобода, наразі українське консульство в Італії проводить комплекс заходів задля допомоги Марківу. Український консул зв'язався з адвокатами та звернувся до суду з проханням надати йому право зустрітися з затриманим.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні заступник генерального прокурора Євген Єнін повідомив, що в Генеральній прокуратурі України висловили здивування арештом в Італії українського військового Віталія Марківа за підозрою у вбивстві поблизу Слов’янська на Донеччині італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі у травні 2014 року.

Українськими правоохоронцями розслідується кримінальне провадження за фактом загибелі громадянина Італії Андреа Рокеллі та його перекладача, росіянина Андрія Миронова. При цьому, за даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ.

Італійський журналіст Андреа Рокеллі загинув 24 травня під Слов’янськом внаслідок мінометного обстрілу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-