Захист Януковича вимагатиме допиту

Захист Януковича вимагатиме допиту "відповідно до норм міжнародного права"

Укрінформ
Захист екс-президента Віктора Януковича наполягає, щоб його допит на засіданні в Оболонському райсуді Києва відбувався не через скайп.

Про це журналістам сказав адвокат Януковича Віталій Сердюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Таке рішення (про відеодопит - ред.) було прийнято всупереч Європейській конвенції про правову допомогу, суд запропонував вийти на зв'язок шляхом скайпу, а не за процедурою, яка передбачена Європейською конвенцією про правову допомогу. Отримані внаслідок процедури, запропонованої судом, докази можуть бути визнані... недопустимими. Тому захист буде наполягати, щоб Віктор Янукович мав можливість вийти і надати пояснення щодо суті справи згідно з нормами міжнародного права... Відповідно, така процедура має бути застосована за аналогією, яку застосовував Святошинський суд", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи буде Янукович у понеділок давати свідчення, адвокат зазначив, що "все буде залежати від Оболонського суду, Ростовський суд підтвердив можливість застосування даної процедури".

Як повідомляв Укрінформ, 16 червня Оболонський райсуд Києва ухвалив рішення про початок 26 червня розгляду справи екс-президента Януковича за звинуваченням у державній зраді по суті.

22 червня суд офіційно викликав Януковича на найближчі 10 засідань, що заплановані на 26 червня, 29 червня, 6 липня, 12 липня, 13 липня, 3 серпня, 10 серпня, 17 серпня, 23 серпня, 31 серпня.

Суд також нагадав Януковичу про можливість участі в засіданні у режимі відеоконференції. У суді повідомили, що "в разі неявки обвинуваченого до суду кримінальне провадження може здійснюватись за відсутністю обвинуваченого в порядку спеціального судового провадження".

Януковичу повідомлено про підозру у вчиненні державної зради, пособництві представникам влади Росії, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни.

У січні Печерський районний суд Києва дав дозвіл на заочне розслідування справи Януковича.

Прокуратура в березні направила до суду справу про державну зраду екс-президента, і 4 травня Оболонський районний суд Києва почав підготовче засідання у справі.

Суд дозволив Януковичу брати участь в засіданні шляхом відеоконференції, однак адвокати обвинувачуваного не забезпечили таку явку екс-президента в суді.

Сам екс-президент Янукович, який втік до Росії після розстрілів протестувальників на Майдані, звинувачення відкидає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-