Янукович не з'явився на засідання суду з розгляду справи про держзраду

Янукович не з'явився на засідання суду з розгляду справи про держзраду

Оновлено
Укрінформ
Екс-президент Віктор Янукович, обвинувачений у державній зраді, не з'явився на судове засідання з розгляду цієї справи, що розпочалося в Оболонському райсуді Києва.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До суду не з'явився обвинувачений", - повідомив головуючий суддя.

Як повідомлялося,Оболонський районний суд Києва розпочав у понеділок розгляд по суті справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

22 червня суд офіційно викликав Януковича на найближчі 10 засідань, що заплановані на 26 червня, 29 червня, 6 липня, 12 липня, 13 липня, 3 серпня, 10 серпня, 17 серпня, 23 серпня, 31 серпня.

Суд також нагадав Януковичу про можливість участі в засіданні у режимі відеоконференції. У суді повідомили, що "в разі неявки обвинуваченого до суду кримінальне провадження може здійснюватись за відсутністю обвинуваченого в порядку спеціального судового провадження".

Януковичу повідомлено про підозру у вчиненні державної зради, пособництві представникам влади Росії, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни.

Сам екс-президент Янукович, який втік до Росії після розстрілів протестувальників на Майдані, звинувачення відкидає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-