Посли обговорять питання працевлаштування українців у Чехії

Посли обговорять питання працевлаштування українців у Чехії

Укрінформ
В ході консульських консультацій МЗС України та Чехії в найближчі дні обговорюватиметься в числі іншого питання працевлаштування українців в Чеській Республіці.

Про це кореспонденту Укрінформу в інтерв'ю повідомив посол України в ЧР Євген Перебийніс (повний текст інтерв'ю читайте незабаром на сайті агентства).

«У другій половині червня в Києві відбудуться консульські консультації між МЗС двох країн, на яких, зокрема, обговорюватиметься і ця тема», - сказав посол.

Дипломат акцентував на зацікавленості в тому, щоб система працевлаштування українців була якомога більш прозорою та простою, що не дає можливості «погріти руки» недобросовісним посередникам і роботодавцям. Часто саме вони винні в порушенні працівниками з України міграційного режиму, запевняючи в легальності працевлаштування в Чехії з, наприклад, польськими дозволами на роботу.

«Не дивлячись на те, що такі випадки бувають, масовим явищем вони не є. І чеська сторона не розглядає Україну як серйозний міграційний ризик після введення безвізового режиму», - запевнив Перебийніс. Він додав, що за останні тижні прослідковується тенденція до зменшення кількості затримань таких людей.

Тим часом, Міністерство сільського господарства Чеської Республіки має намір просити в уряду збільшити кількість видаваних робочих віз, у тому числі 1,5 тис. - для українців. Раніше Чехія схвалила рішення про прийом на роботу до 5 тисяч українців на рік, на початку року цифра була збільшена до 10 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-