Стан затриманого в Росії українця Панова погіршився - ЗМІ

Стан затриманого в Росії українця Панова погіршився - ЗМІ

Укрінформ
Стан громадянина України Артура Панова, якого в Росії звинувачують у підготовці теракту в Ростові-на-Дону, погіршився після оголошення голодування.

Про це повідомляє "Кавказский узел".

Увечері 10 травня Панов втратив свідомість під час чергового засідання Північно-Кавказького військового суду.

Після короткої технічної перерви, коли колегія суддів входила в зал, Панов впав на підлогу в клітці- "акваріумі", конвойні попросили другого підсудного - Максима Смишляєва підняти його. Смишляєв відзначив, що Панов "різко побілів". Суддя прийняв рішення викликати "швидку допомогу".

Панов оголосив про початок безстрокового сухого голодування з вимогою екстрадиції його в Україну протягом двох тижнів на засіданні суду 3 травня.

Адвокат Артура Панова Сергій Московкін розповів, що в святкові дні адвокатів в СІЗО "не пускали, тому він зі своїм підзахисним не зустрічав". Московкін також розповів, що "перед початком засідання Панов повідомив йому, що продовжує голодування".

Разом з тим представник Громадської спостережної комісії Ростовської області повідомив, що в обласному управлінні ФСВП і в СІЗО стверджують, що "заяв про голодування Панов не робив".

"За твердженням управління ФСВП, ніяких проблем зі здоров'ям Панов не відчуває і приймає їжу", - сказав представник ГСК.

Як повідомлялося, Артур Панов був затриманий на початку грудня 2015 року у Ростовській області після перетину українсько-російського кордону нібито за підозрою у підготовці теракту у Росії. 14 лютого в Північно-кавказькому військовому окружному суді міста Ростов-на-Дону розпочався судовий процес у його справі. Разом із Пановим на лаві підсудних опинився ростовський студент, якому інкримінують сприяння у "злочинній діяльності" українцеві. Панов своєї провини не визнає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-