Українець Панов оголосив сухе голодування в ростовському суді

Українець Панов оголосив сухе голодування в ростовському суді

Політв’язні
Укрінформ
Українець Артур Панов, оголошений у низці російських ЗМІ померлим, на сьогоднішньому засіданні військового суду у Ростові оголосив про початок сухого голодування з вимогою видачі його Україні в двотижневий термін.

Про це повідомляє в Facebook ростовський активіст та журналіст Владислав Рязанцев.

"Уродженець Краснодону Артур Панов, оголошений у низці ЗМІ померлим, на сьогоднішньому засіданні військового суду оголосив про початок сухого голодування із вимогою видачі його Україні протягом 2-х тижнів", - пише Рязанцев.

Як повідомлялося, Артур Панов був затриманий на початку грудня 2015 року у Ростовській області після перетину українсько-російського кордону нібито за підозрою у підготовці теракту у Росії. 14 лютого в Північно-кавказькому військовому окружному суді міста Ростов-на-Дону розпочався судовий процес у його справі. Разом із Пановим на лаві підсудних опинився ростовський студент, якому інкримінують сприяння у "злочинній діяльності" українцеві. Панов своєї провини не визнає.

У вівторок у блозі російського інтернет-видання "Фонтанка" з'явилося повідомлення про нібито смерть 29 квітня внаслідок серцевої недостатності 19-річного українця Артура Панова, якого звинувачують у підготовці теракту у Росії. Проте консул України у Ростові-на-Дону Віталій Конарський повідомив, що громадянин України Артур Панов, який перебуває у слідчому ізоляторі у російському Ростові-на-Дону, живий, а інформація про його загибель є неправдивою.

Перший заступник глави Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що російські ЗМІ могли розповсюдити новину нібито про смерть українця Артура Панова у ростовському СІЗО для того, щоб суд над ним проходив "у тиші".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-