У німецькій клініці заявили, що не ставили діагноз Насірову

У німецькій клініці заявили, що не ставили діагноз Насірову

Укрінформ
У німецькій клініці Фрайбурга наполягають, що не ставили діагноз відстороненому голові ДФС Роману Насірову.

Про це повідомляє DW

"Центр серця при Університетській клініці Фрайбурга ніколи не ставив діагноз щодо стану здоров’я Романа Насірова. Цього пацієнта ніколи особисто не оглядав жоден лікар Центру серця", - відповіли на запит DW у прес-службі клініки.

Як зазначають у клініці, лікарі підпорядкованої ДУС лікарні "Феофанія" вислали до Німеччини анонімізовану інформацію з історії хвороби одного з пацієнтів і попросили підтвердити обгрунтованість обраного методу лікування. 

"Чи дійсно йдеться у документах з історії хвороби про дані Романа Насірова, ми не знаємо", - заявили у фрайбурзькій клініці.

Тим часом у "Феофанії" відмовилися коментувати обставини співпраці з німецькими лікарями, посилаючись на зайнятість фахівців, які відповідають за цю справу.

Як повідомлялося, у "Феофанії" 2 березня нині відстороненому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову поставили діагноз "інфаркт міокарда". Серцевий напад у Насірова буцімто стався у той момент, коли його прийшли заарештовувати детективи Національного антикорупційного бюро за підозрою у мільярдних зловживаннях. Тяжкий стан пацієнта мав завадити його арешту.

Комісія Міністерства охорони здоров'я, скликана з ініціативи НАБУ, кількома тижнями пізніше спростувала поставлений у "Феофанії" діагноз.

Однак Державне управління справами 11 квітня повідомило, що лікарі Університетського кардіологічного центру Фрайбурга підтвердили правильність діагнозу Насірова.

Відсторонений глава ДФС підозрюється у тому, що протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр", що спричинило державі шкоду близько 2 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-