НКРЕКП передбачила перехідний період на впровадження абонплати за газ – Вовк

НКРЕКП передбачила перехідний період на впровадження абонплати за газ – Вовк

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) введе перехідний період тривалістю у три місяці, впроваджуючи нові тарифи за користування приєднаними газорозподільчими потужностями та транспортування газу.

Про це в ефірі одного з телеканалів у понеділок заявив голова НКРЕКП, Дмитро Вовк.

«Перехідний період буде щонайменше три місяці, ми будемо аналізувати детально, але найменші типорозміри, наприклад G1,6 (газового лічильника – ред.), які в Києві мали платити 28 грн., для них це буде рішення перенесене», - заявив Вовк.

Голова НКРЕКП додав, що цей перехідний період буде запроваджено «в зв’язку з резонансом» і щоб «ніхто з громадян України жодного підвищення не відчув».

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня НКРЕКП встановила для населення і промислових споживачів тарифи за користування приєднаними газорозподільчими потужностями та транспортування газу. Відповідний тариф буде вилучений з чинної ціни на газ для населення, яка відповідно до рішення Кабінету міністрів становить 6879 грн за 1 тис. кубометрів (без ПДВ). Новий тариф буде сплачуватися щомісячно, окремо від оплати газу як товару.

Водночас, за словами Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, збільшення є і становить у середньому в розрахунках від 1,3 до 3 разів. Особливо це стосується тих, хто живе у багатоквартирних будинках.

Гройсман заявив, що направить офіційне звернення до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері електроенергетики, щоб вона переглянула рішення про запровадження абонплати за газ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-