Херсонські ВНЗ готові прийняти на безкоштовне навчання тисячу вступників з Криму і Донбасу

Херсонські ВНЗ готові прийняти на безкоштовне навчання тисячу вступників з Криму і Донбасу

Укрінформ
Вищі навчальні заклади Херсонщини мають намір за спрощеною процедурою прийняти до себе на безкоштовне навчання тисячу майбутніх студентів з окупованих територій Донбасу та Криму.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв.

“Зараз у наших планах є формування людського капіталу України, в тому числі саме за рахунок окупованих територій. Ми хочемо дітей звідти у себе вчити, давати їм дипломи без бюрократичних процедур. Тисяча студентів із Донбасу та Криму безкоштовно вчитимуться у херсонських вузах. До нас їм легше добратися, ніж до інших регіонів. І тут вони інтегруються, подивляться, що ми не їмо дітей, що у нас нормальна, здорова держава. І саме це покоління потім реінтегруватиме Крим”, - сказав голова ОДА.

Для здійснення цього проекту області необхідне законодавче схвалення (законопроект №6116 включено до порядку денного). Бюджетна "ціна питання" за словами Гордєєва - близько 25 млн грн.

Голова Херсонської ОДА також запевнив, що регіон має необхідну навчальну базу, гуртожитки для майбутніх студентів. Гордєєва наголосив, що Херсонщина готова прийняти абітурієнтів з окупованих територій без жодних бюрократичних перешкод, навіть ЗНО вони зможуть складати уже в процесі навчання у виші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-