Зарплата вчителів зросла, але недостатньо - Гриневич

Зарплата вчителів зросла, але недостатньо - Гриневич

Укрінформ
Порівняно з минулим роком, середня заробітна плата вчителів зросла на суму від 1200 до 1800 грн залежно від категорії.

Про це міністр освіти та науки Лілія Гриневич повідомила під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

"Середня заробітна плата для вчителів збільшилася. Якщо це молодий вчитель, який не має стажу і не має високої кваліфікаційної категорії, в 2016 році середня заробітна плата таких вчителів становила орієнтовно понад 3600 грн, то зараз це понад 4800 грн. ...Середня заробітна плата з надбавками для вчителя вищої кваліфікаційної категорії у 2016 році становила трохи менше 5000 грн, зараз вона становить понад 6,8 тисяч грн», - сказала міністр.

За її словами, це рівень середньої заробітної плати з доплатами при умові навантаження 18 годин. 

Вона зазначила, що зростання зарплат учителів та інших педагогічних працівників забезпечено урядом з січня 2017 року. Відповідно місцеві органи самоврядування можуть забезпечити просування по тарифній сітці на два розряди педагогічних працівників як загальноосвітніх навчальних закладів, так і дошкільних навчальних закладів і працівників сфери професійно-технічної освіти.

«Частина органів місцевого самоврядування вже це зробила, а в частині готові рішення... З 1 вересня таке просування на два тарифні розряди буде обов'язковим для всіх педагогічних працівників», - сказала Гриневич.

Міністр освіти і науки наголосила, що, незважаючи на це, рівень заробітних плат учителів усе ще не є достатнім. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-