Вежа на Чонгарі запрацює на повну до кінця місяця – Нацрада

Вежа на Чонгарі запрацює на повну до кінця місяця – Нацрада

Відео
Укрінформ
Уже до кінця березня вежа на горі Чонгар запрацює у звичайному режимі, на даний момент вона працює у тестовому.

Про це розповів в ефірі телеканалу "UA|TV" член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський, повідомляє Укрінформ.

"Уже цього місяця вежа на Чонгарі буде працювати у звичайному режимі, оскільки на даний час вона працює в тестовому режимі. З квітня мають працювати усі 4 радіостанції", - сказав Костинський.

Крім цього, за його словами, Міністерство інформаційної політики за підтримки Нацради розробило спеціальний законопроект про особливий режим мовлення на прикордонних територіях і в зоні проведення АТО. Цей законопроект після прийняття дозолить Україні досить інтенсивно наповнити ефір українським сигналом на всій прикордонній ділянці з окупованими територіями, в тому числі на півдні Херсонської області, а також організувати другий етап мовлення на територію Криму, зазначив Костинський.

"Планується набагато більше радіостанцій і цифрове телебачення. Таким чином північ Криму отримуватиме сигнал українських радіостанцій", - зауважив член Нацради.

Костинський також повідомив, що на сьогодні на Донбасі, якщо говорити про супутникове мовлення, можна дивитись абсолютно всі українські телеканали. Це саме стосується і цифрового телебачення.

"Звичайно тут є деякі білі плями, але цього року ми зробимо все необхідне, щоб повністю вирішити проблеми цифрового мовлення", - сказав він. Що стосується аналогового мовлення, то тут ставка робиться на розвиток мережі Першого національного каналу і його відділень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-