У МінТОТ переконують: повна блокада окупованого Донбасу зашкодить Україні

У МінТОТ переконують: повна блокада окупованого Донбасу зашкодить Україні

Укрінформ
Блокада непідконтрольної українській владі частини Донецької та Луганської областей призведе до того, що прифронтове місто Маріуполь залишиться без водопостачання.

Про це повідомляє прес-центр Міністерства з тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України з посиланням на слова радника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака. 

"Ті, хто виступає за блокаду, мабуть, не знають, що воду Маріуполь отримує через непідконтрольні території. І якщо вже повністю рвати всі зв'язки, то, зрозуміло, що першим без води залишиться Донецьк, але другим буде Маріуполь", - заявив Гримчак.

За його словами, блокада призведе до серйозних і безповоротних наслідків для обох сторін воєнного конфлікту.  

"Ви бачили, що в Авдіївці тепер немає світла, опалення і води. Якщо подивитися, то ви побачите, що розрив зв'язків з неконтрольованою територією веде до серйозних наслідків як для контрольованої території, так і тієї, яку поки не контролюємо", - сказав Гримчак.

Крім того, він заперечив інформацію про те, що Україна веде торгівлю з так званою адміністрацією псевдореспублік. 

"Будь-які фінансові чи інші відносини з окупаційною адміністрацією, яка сьогодні там існує, Україна не підтримує. Всі фінансові операції відбуваються між українськими підприємствами, зареєстрованими на підконтрольній території, гроші ідуть по банківській системі України, через українські банки на території нашої держави", - зазначив Гримчак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-