У БПП заявляють, що блокада залізниці на Донбасі вигідна Росії

У БПП заявляють, що блокада залізниці на Донбасі вигідна Росії

Укрінформ
Блокада залізничних шляхів на Донбасі ветеранами АТО та деякими народними депутатами вигідна росіянам.

Таку думку висловив народний депутат від Блоку Петра Порошенка Вадим Денисенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Україна споживає 9 млн тонн антрацитного вугілля (все вугілля виробляється на тимчасово окупованих територіях). Всі українські порти можуть перевантажувати 300 - 400 тисяч тонн вугілля на день, тобто приблизно 4 млн тонн в рік (це якщо у нас є свій флот і порти максимально посувають інші товари). Ціна вугілля з ПАР зараз приблизно на 23 долари дорожча за вугілля з окупованих територій. Невже потрібно бути великим математиком чи економістом, щоб зрозуміти - зараз блокада Донбасу вигідна тільки росіянам», - написав Денисенко.

За його словами, якби блокада почалася після опалювального сезону, можна було б говорити, що люди змушують владу шукати якісь шляхи вирішення.

«Зараз же, коли на наступні дні морози тільки міцнішають, блокада - це зло. Перш за все, по відношенню до нас, українців», - резюмував депутат.

Як повідомлялося раніше, 25 січня ветерани АТО заблокували ділянку залізниці Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Внаслідок цих дій було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів.

26 січня ветерани АТО заблокували ще й вузлову станцію «Світланове» в Луганській області.

Відомості за фактом блокади внесено до ЄРДР з попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 279 КК України (блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, яке порушило нормальну роботу транспорту). Покарання передбачає штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів або виправні роботи до 2 років, або арешт до 6 місяців, або обмеження волі до 3 років.

Фото: hvylya.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-