Уряд визначив чотири негайних завдання у сфері освіти - Гриневич

Уряд визначив чотири негайних завдання у сфері освіти - Гриневич

Укрінформ
Уряд визначив чотири основні пріоритети своєї діяльності у рамках проведення реформування сфери освіти, і саме на них планує зосередити свою увагу найближчим часом.

Про це міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила на засіданні круглого столу, присвяченому обговоренню пріоритетних напрямів у галузі освіти і науки, які включено до середньострокового плану пріоритетних дій уряду до 2020 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми опікуємося усією системою освіти, від дошкілля до освіти дорослих, але у пріоритети нам треба було включити те, що вимагає негайної уваги. Якщо тут немає дошкільної освіти, або позашкільної, або освіти дорослих – це не означає, що ми не здійснюємо кроки в даному напрямку. Поки що визначено чотири основні пріоритети – це якісна, сучасна і доступна загальна середня освіта, "Нова українська школа"; модернізація професійно-технічної освіти; забезпечення якості вищої освіти і нова система управління і фінансування науки", – сказала Гриневич.

За її словами, 2017 рік буде важким у підготовці реформи. «А саме - нові програми початкової школи,... пілотування програм і матеріалів, перепідготовка вчителів, які будуть брати перший клас нової української школи. Їх - 25 тисяч, і всі вони пройдуть через систему підвищення кваліфікації", - додала міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-