Рік Японії в Україні: глави МЗС двох країн дали старт

Рік Японії в Україні: глави МЗС двох країн дали старт

Фото
Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін та Надзвичайний і Повноважний посол Японії в Україні Шігекі Сумі урочисто відкрили Рік Японії в Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, в урочистостях, які розпочалися з виконання національних гімнів обох країн, взяли участь представники дипломатичного корпусу, українські парламентарії та урядовці, представники українсько-японських бізнес-кіл та культурних організацій.

"Ми сьогодні відзначаємо дві визначні події - відкриття Року Японії в Україні та 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та Японією. Протягом усіх цих років ми мали плідні двосторонні відносини, які сьогодні я можу назвати дружніми і відзначити їх реальні досягнення", - сказав на церемонії керівник МЗС Павло Клімкін.

Він нагадав, що під час офіційного візиту до Японії у квітні 2016 року Президент Петро Порошенко заявив про намір оголосити 2017-й Роком Японії в Україні на знак поваги та подяки за 25 років дружби та партнерства між нашими країни.

"Україна вважає Японію дуже важливим партнером, і за ці 25 років Японія довела, що вона є справжнім другом нашої держави, країною, яка підтримує нас морально і надає комплексну підтримку реформам", - зазначив Клімкін.

Міністр зазначив, що за ці роки багато українців відкрили для себе унікальну японську культуру і стали її щирими шанувальниками, а також висловив сподівання, що згодом наші співвітчизники зможуть гідно представляти Україну і на змаганнях з такого традиційного японського виду спорту, як боротьба сумо.

Надзвичайний і Повноважний посол Японії в Україні Шігекі Сумі у свою чергу акцентував, що 25 років дипломатичних відносин між нашими країнами виповнюється саме 26 січня, і весь цей час держави плідно співпрацювали у багатьох сферах. Зокрема, він відзначив обмін досвідом у подоланні наслідків ядерних катастроф.

"Японія тісно співпрацює з G-7 та Євросоюзом, але українське питання також стоїть на порядку денному нашої країни, а двосторонні відносини між Японією та Україною залишаються важливими для нас. Ми будемо й надалі продовжувати надавати підтримку і співпрацювати для забезпечення миру і стабільності в Україні", - зазначив дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко 11 січня 2017 року підписав Указ №1/2017 про оголошення 2017 року Роком Японії в Україні. 

Фото: Данііл Шамкін 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-