Половина українців хочуть вступу до НАТО, ще більше - до ЄС

Половина українців хочуть вступу до НАТО, ще більше - до ЄС

Опитування
Укрінформ
Якщо б у найближчий час було проведено референдум з питання вступу України до ЄС, понад 60 відсотків українців проголосували б за вступ. На аналогічному референдумі за приєднання України до НАТО висловилися б понад 47 відсотків громадян.

Про такі дані опитування йдеться у прес-релізі Центру соціальних та маркетингових досліджень «Социс», наданому в розпорядження Укрінформу.

«За вступ до Європейського Союзу у випадку проведення референдуму з цього питання найближчим часом проголосували б 60, 7 % респондентів. 23, 8 % опитаних висловилися б проти, 9, 2 % не приймали б участі у такому голосуванні, а 6, 3 % опитаних не змогли відповісти на питання», - йдеться у повідомленні.

Натомість, результати референдуму щодо вступу до НАТО у разі його проведення найближчим часом мали б наступний вигляд: 47, 2 % респондентів проголосували б за приєднання; 33,6 % опитаних проголосували б проти цього; 11 % не взяли б участі у такому референдумі, 8, 3 % не змогли визначитися.

Дослідження було проведене Центром соціальних та маркетингових досліджень «Социс» спільно із соціологічною групою "Рейтинг" у період з 24 листопада по 2 грудня 2016 року. Репрезентативна вибірка - 4000 респондентів в усіх регіонах України (без врахування населення АР Крим та непідконтрольних районів Донецької та Луганської областей).

Метод дослідження - особисте формалізоване інтерв'ю згідно з опитувальником (face-to-face) місцем проживання респондента. Статистична похибка вибірки - не більше 1,5 відсотка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-