Transparency назвала найкорумпованіші країни: Україна й РФ - у списку

Transparency назвала найкорумпованіші країни: Україна й РФ - у списку

Дослідження
Укрінформ
Міжнародний антикорупційний рух Transparency International у середу представляє результати глобального дослідження "Барометр світової корупції" (БМК, Global Corruption Barometer).

Результати опубліковані на сайті організації.

"Дані дослідження засвідчують, що корупція сприймається росіянами як третя за важливістю проблема в країні після економічного стану і стану охорони здоров'я. Корупція представляється респондентам важливішою темою, ніж освіта, безробіття і злочинність", - йдеться у доповіді.

Під час дослідження респонденти відповідали на питання про найсерйозніші проблеми, які стоять перед їх країнами, про те, як вони оцінюють корумпованість владних інституцій і зусилля керівництва країни по протидії корупції.

Також опитані росіяни сказали, що не повідомляють про корупцію. Оцінюючи причини цього, 17% респондентів заявили, що це просто небезпечно, 16% - що це не має сенсу, 14% не вірять у можливість щось довести, а 11% бояться зізнатися у своїй причетності до злочинів.

Окрім Росії, найбільш корумпованими країнами, згідно з дослідженням, опинилися Вірменія, Боснія і Герцеговина, Литва, Молдавія, Сербія та Україна.

"Барометр світової корупції" публікується вдев'яте, попереднє дослідження було оприлюднено 2013 року. Цього року БМК охоплює 42 країни Європи та Середньої Азії, що включають країни Євросоюзу, країни-кандидати в ЄС і країни СНД.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-