Примусово отримані російські паспорти без заяви про зміну громадянства є фіктивними - ЦПД

Примусово отримані російські паспорти без заяви про зміну громадянства є фіктивними - ЦПД

Укрінформ
Примусове отримання українцями на тимчасово окупованих територіях паспортів Російської Федерації не означає автоматичну зміну громадянства. Для цього потрібна заява особи про зміну громадянства.

Про це заступниця керівника Центру протидії дезінформації Аліна Бондарчук сказала на "круглому столі" в Укрінформі на тему "Псевдовибори на окупованій території під дулами автоматів: що далі?".

“Примусове отримання російського паспорта - на чому хочу зосередитися: те, що росіяни видають просто паспорти, просто як бюлетені  це не означає, що ви автоматично стаєте громадянами Росії. Без вашої заяви на зміну громадянства ви не змінюєте громадянство. Всі оці паспорти вони є фіктивними. Вони нічого не значать в глобальному сенсі, і в принципі не думайте, що якщо ви взяли цей російський шмат паперу, ви після того стали росіянином”, – сказала Бондарчук, звертаючись до жителів ТОТ.

Також вона озвучила кілька порад ЦПД ТОТ, де проходять незаконні псевдовибори президента РФ.

Читайте також: У перший день «виборів» у Росії на 400 дільницях Далекого Сходу зафіксували 100% явку

Зокрема, Бондарчук наголосила, що Україна і весь світ ніколи не визнають вибори Путіна, і закликала українців на ТОТ не брати участі у незаконних "виборах".

“Вас ніхто не змушує ставити галочку за Путіна — ви можете псувати бюлетень, ви можете просто не прийти. Якщо змушують приходити - знову ж таки, - просто постояли, пішли, або зіпсували бюлетень.

Потім - не брати участі в організації та проведенні незаконних "виборів" у жодному разі, тому що Україна чітко поділяє колаборантів і тих, хто став заручником ситуації”, - підкреслила Бондаренко.

Як повідомлялося, так звані "вибори" президента РФ відбудуться протягом трьох днів – з 15 по 17 березня 2024 року. У грудні Центральна виборча комісія Росії ухвалила постанову про проведення незаконних "президентських виборів" у березні 2024 року на тимчасово окупованих територіях України.

Читайте також: Усі іноземні «спостерігачі» на «виборах» на ТОТ мають потрапити у санкційні списки - експертка

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що проведення так званих виборів президента РФ на тимчасово окупованих територіях України – Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України - є незаконним та не матиме жодних правових наслідків.

Сполучені Штати та низка інших країн засудили організацію режимом РФ незаконних "виборів" на тимчасово окупованих територіях України. Крім того, в Держдепартаменті США пригрозили відповідальністю всім долученим до цього процесу, а також тим, хто погодився виступити міжнародними спостерігачами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-