У перший день «виборів» у Росії на 400 дільницях Далекого Сходу зафіксували 100% явку

У перший день «виборів» у Росії на 400 дільницях Далекого Сходу зафіксували 100% явку

Укрінформ
У перший день голосування на «виборах» президента РФ на більш як 400 виборчих дільницях на Далекому Сході Росії проголосували 100% виборців.

Як передає Укрінформ, про це пише «Верстка» з посиланням на дані виборчкомів Примор'я, Камчатки, Чукотки, Сахаліну та Магаданської області.

Сумарна кількість виборців, які проголосували на цих дільницях, становить близько 17 тисяч осіб. Видання уточнює, що згадані дільниці розташовані в основному на рибальських судах, які зараз перебувають у морі, або у віддалених населених пунктах Далекого Сходу.

За даними виборчої комісії Камчатського краю, у перший день голосування 100% явку було досягнуто на всіх 124 кораблях, на яких було відкрито виборчі дільниці. Також 100% явку показали 12 дільниць на кораблях у Магаданській області.

Найбільша кількість «корабельних» дільниць, понад 150, приписані до Владивостока і Находки в Приморському краї РФ. За даними виборчкому, майже всі вони також уже проголосували стовідсотково. Крім того, 15 березня завершилося голосування на 89 кораблях, приписаних до Сахаліну.

Своєю чергою видання The Bell дізналося від джерел, що від «Аерофлоту» вимагають забезпечити на «виборах» явку співробітників у 90%. Більшість із них мають проголосувати дистанційно.

Відповідальність за забезпечення результату несе так званий «наставник» — людина, за якою закріплено 30-40 співробітників служби чи департаменту компанії. «Наставниками» призначають керівників відділень кабінних екіпажів, командирів льотних загонів, начальників відділів тощо аж до гендиректора та його заступників, які несуть «повну відповідальність за явку».

Читайте також: Усі іноземні «спостерігачі» на «виборах» на ТОТ мають потрапити у санкційні списки - експертка

За інформацією The Bell, завдання щодо явки до керівництва компанії доводили керівники Загальноросійського народного фронту. Вони ж відстежуватимуть, скільки співробітників проголосували. Для цього їм передається список співробітників із їхніми даними, у тому числі на яких дільницях планується голосування.

Один зі співрозмовників видання розповів, що співробітників запевняють, що ЗНФ за потреби може бачити, як проголосував конкретний виборець, у тому числі й на дільниці. У разі низької явки керівництво групи «Аерофлот» вживатиме «жорстких заходів аж до звільнень».

Як повідомлялося, Кремль хоче побачити показник явки на президентських «виборах» у 70-80%. Її планується забезпечити за допомогою залежного від влади електорату: бюджетників, співробітників держкорпорацій та великих компаній, лояльних до влади, а також їхніх родичів та друзів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-