Усі іноземні «спостерігачі» на «виборах» на ТОТ мають потрапити у санкційні списки - експертка

Усі іноземні «спостерігачі» на «виборах» на ТОТ мають потрапити у санкційні списки - експертка

Укрінформ
Особи, які називають себе спостерігачами від іноземних держав на так званих виборах президента РФ, мають потрапити у санкційні списки, а ті, хто сприяв організації виборів на окупованих територіях, повинні бути фігурантами кримінальних проваджень.

Таку думку висловила експертка МГО Regional Center for Human Rights, членкиня Міжвідомчої комісії з питань застосування та реалізації норм міжнародного гуманітарного права в Україні та Експертної ради при Представництві Президента України в АР Крим Катерина Рашевська на круглому столі в Укрінформі на тему “Псевдовибори на окупованій території під дулами автоматів: що далі?», організованому ГО «Агенція розвитку демократії та інформаційних свобод».

“Мені здається, що очікувати і жити в ілюзіях, що після 17 березня ми будемо мати відповідний результат, на жаль, нам не доводиться. І тому все залежить від України. Як Україна рішуче, переконливо поставить себе після виборів президента Російської Федерації, в тому числі на окупованих територіях, у світі. На жаль, після 2018 року, коли вибори також відбулися на території окупованого Кримського півострова, реакція міжнародного співтовариства була ніяка. Провели спеціальне засідання Ради безпеки ООН, щось там висловили свої глибокі занепокоєння...” - сказала Рашевська.

На її думку, “Україна має заручитися підтримкою хоча б держав так званого західного світу, ухвалити відповідні рішення на рівні Генеральної асамблеї ООН у формі нової резолюції цієї ж самої Генеральної асамблеї ООН, чітко передбачивши у ній пункти, за якими відбувається політика невизнання, і сама відслідковуючи, чи ця політика невизнання є ефективною”.

Читайте також: Президент Євроради у перший день «виборів» саркастично привітав Путіна із «перемогою»

“Всі ті особи, які називають себе спостерігачами від іноземних держав, мають потрапити у санкційні списки. Всі ті особи, які сприяли організації виборів на окупованих територіях, мають бути фігурантами відповідних кримінальних проваджень щонайменше на національному рівні, а також - бути внесені у санкційні списки. Ми маємо ставити питання про правомочність і легітимність представників Путіна на міжнародній арені, а сам Володимир Путін має і далі залишатися на території Російської Федерації. Він насправді після ордерів на арешт і так у нас досить "неподорожуючий", але тепер він має залишатися там немов в ув’язненні, до завершення свого чергового президентського терміну”, - поділилася думками експертка.

Як повідомлялося, президентські псевдовибори у РФ відбудуться 15-17 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-