Смаколики, балаклави і сітки: мешканці понівеченого війною села на Миколаївщині допомагають ЗСУ

Смаколики, балаклави і сітки: мешканці понівеченого війною села на Миколаївщині допомагають ЗСУ

Фото
Укрінформ
Мешканці села Лимани Галицинівської громади на Миколаївщині плетуть маскувальні сітки, шиють балаклави, печуть пиріжки, готують різні смаколики і везуть військовослужбовцям на передову.

По це кореспонденту Укрінформу повідомила староста села Наталія Панашій.

«Ми намагаємося допомагати нашим захисникам, як можемо. Наші жінки збираються у «пункті незламності» і плетуть маскувальні сітки, шиють балаклави, коврики-підстилки та інші потрібні нашим військовим речі», - розповідає Панашій.

Окрім того, за її словами, постійно місцеві печуть пиріжки, варять вареники, готують різні смаколики і відправляють військовим на фронт.

«Ось і цього разу зібрали сухофруктів, наготували домашньої смакоти, склали у відерця, спакували посилочки, які поїдуть до наших захисників на схід. Вони мають відчувати, що ми про них дбаємо», - наголошує Панашій.

Вона розповідає, що щотижня у селі проводять невеликі благодійні ярмарки та розіграші лотерей, під час яких збирають кошти на потреби ЗСУ. Таким чином вже назбирали певну суму, на яку придбали амуніцію, електроди та інші необхідні для військових речі за їх замовленням, і надіслали за призначенням.

Селяни запевняють, що все це робитимуть і надалі, аж до Перемоги.

Мешканці села Лимани на Миколаївщині шиють балаклави, плетуть сітки, готують різні смаколики і везуть на передову / Фото автора та з ФБ сторінки Наталії Панашій

Варто зазначити, що село Лимани Миколаївського району межує з Херсонською областю. Торік лінія фронту проходила за кілька кілометрів звідси, населений пункт майже рік потерпав від щоденних обстрілів і бойових дій. Як результат, з близько півтори тисячі дворів, повністю вцілілими не залишилося майже жодного будинку, а близько двох десятків - зруйновано вщент.

Читайте також: В ОВА заперечили, що Закарпаття надало на фронт найменше дронів з-поміж усіх областей

Люди, які змушені були покинути село, зараз повертаються додому, відновлюють свої будинки і як можуть допомагають Силам оборони.

Як повідомляв Укрінформ, головна редакторка інтернет-видання «Гард. City» з міста Первомайськ на Миколаївщині Галина Давидова за кілька місяців разом з колегами і підписниками зібрала на потреби ЗСУ майже пів мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-