В ОВА заперечили, що Закарпаття надало на фронт найменше дронів з-поміж усіх областей

В ОВА заперечили, що Закарпаття надало на фронт найменше дронів з-поміж усіх областей

Укрінформ
Начальник Закарпатської ОВА Віктор Микита заявив, що рейтинг за кількістю проведених тендерів на закупівлю дронів, де Закарпаття має один з найменших показників по країні - нерелевантний та не відображає дійсності.

Про це він заявив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За його словами, зазначені показники є абсолютно нерелевантними й не відображають реальної ситуації із забезпеченням військових підрозділів громадами Закарпаття.

“У нас функцію замовника виконували військові частини, що фактично прибирає будь-які корупційні ризики. Громади Закарпаття з перших днів обрали ту форму забезпечення підрозділів, яку визначили самі військові: громади спрямовують кошти на рахунки військових частин, а закупівлі дронів та інших спецзасобів, тендери й угоди проводять самі підрозділи”, - заявив Микита.

За інформацією голови ОВА, громади Закарпаття на потреби оборони, для закупівлі дронів та інших спецзасобів виділили військовим підрозділам майже 2 мільярди гривень, за які останні закупили тисячі дронів.

“Тільки я особисто під час відвідування наших захисників на фронті за вказаний період передав понад 200 дронів. Водночас підприємці краю та волонтери передали ще декілька сот – і цей перелік не є вичерпним", - додав Микита.

Читайте також: Закарпаття передало військовим 100 FPV-дронів

Тому, акцентував він, цифра 39 закуплених дронів за угодами в контексті забезпечення військових частин виглядає принаймні дивно й точно не відображає реальних показників роботи громад Закарпаття в цьому напрямку, наголосив Микита.

Як повідомляється, за інформацією Dozorro, найбільше дронів для військових минулого року закупили Дніпропетровська область — на 638 млн грн, Київська — на 227 млн грн та Львівська — на 216 млн грн. Закарпаття в цьому рейтингу посідає останнє місце.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-