Мобілізація священника: у Львівському ТЦК з'ясували деталі конфлікту

Мобілізація священника: у Львівському ТЦК з'ясували деталі конфлікту

Укрінформ
У Львівському обласному ТЦК та СП з’ясували, що чоловік у військовій формі на відео конфлікту із священником - цивільний. Це батько Василя та Кирила Вишиваних, які загинули від рук російських загарбників з різницею у 10 днів.

Про це у Фейсбуці повідомляє Львівський обласний ТЦК та СП, передає Укрінформ.

«Під час здійснення планового оповіщення для уточнення військо-облікових даних військовозобовʼязаних в процес роботи військослужбовців ТЦК та СП втрутилась цивільна особа у військовій формі, що має особисту неприязнь до священнослужителя», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Львівщині працівник ТЦК погрожував силою мобілізувати священника - проводять перевірку

Водночас зазначається, що з метою зʼясування обставин інциденту та причетності військовослужбовців ТЦК та СП була проведена службова перевірка та зʼясовано, що дії військослужбовців ТЦК та СП були правомірними, повістка була виписана заздалегідь. Громадянин (священник), який є військовозобовʼязаним, викликався у ТЦК та СП для уточнення військо-облікових даних.

Згодом начальник Львівської ОВА Максим Козицький написав у Телеграмі, що чоловік у військовій формі, який на відео конфліктував зі священником у Стрийському районі, – батько братів Вишиваних, які загинули у теперішній російсько-українській війні з різницею у 10 днів. Молодшого, Василя, не стало 4 березня 2022 року в боях у Миколаївській області. Воїнові було 28 років. Він служив у лавах 80-ї бригади. Старший, 34-річний майор Кирило Вишиваний, загинув через десять днів після цього – внаслідок удару крилатих ракет по Яворівському полігону.

«Але наш ворог – poсіяни. Це вони вбивають українців. Це вони вбили братів Вишиваних. Будь ласка, не шукаймо ворогів між собою. Війна не оминула жодну українську сімʼю. Важливо розуміти, що ми живемо в одній державі, у нас одна мета. Маємо підтримувати одне одного на шляху до цієї мети», - додав Козицький.

Читайте також: У Хмельницькому ТЦК призначили службову перевірку через відео з конфліктом між військовим і цивільним

Як повідомляв Укрінформ, 12 грудня у соцмережах з’явилося відео, на якому працівник територіального центру комплектування грубо спілкується зі священником, який не з’явився у військомат. Обласна адміністрація закликала розслідувати даний випадок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-