На Львівщині працівник ТЦК погрожував силою мобілізувати священника - проводять перевірку

На Львівщині працівник ТЦК погрожував силою мобілізувати священника - проводять перевірку

Укрінформ
У соцмережах з’явилося відео, на якому працівник територіального центру комплектування грубо спілкується зі священником, який не з’явився у військомат. Обласна адміністрація закликала розслідувати даний випадок.

Про це у Телеграмі написав начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

«У соцмережах поширюють відео, на якому чоловік у військовій формі грубо спілкується зі священником. Записали його, ймовірно, сьогодні у Стрийському районі. На відео чоловік у військовій формі каже, якщо священник не зʼявиться у ТЦК, то його відвезуть туди силою. Прошу керівництво Львівського обласного ТЦК та СП зʼясувати, чи дійсно чоловіки у формах на цьому відео є працівниками ТЦК, і дати оцінку їхнім діям», - написав Козицький.

Він додав, що судячи зі всього, люди на відео знайомі, і в чоловіка у військовій формі є особиста образа на отця, а ситуація потребує повного зʼясування, адже в інтернеті є лише фрагмент відеозапису і вирвана з контексту розмова.

Читайте також: В Одесі викрили працівника ТЦК, який за гроші відправляв військовозобов’язаних за кордон

«Те, що можу сказати точно: мобілізаційний процес не може відбуватися з приниженням честі та гідності людини і не повинен переростати у зведення особистих рахунків», - додав очільник області.

Як повідомляють ЗМІ, випадок трапився з греко-католицьким священником.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді у Львові військові силоміць затягнули чоловіка в мікроавтобус: у ТЦК розслідують даний інцидент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-