Колаборанта з Куп’янська засудили до 13 років в’язниці

Колаборанта з Куп’янська засудили до 13 років в’язниці

Фото
Укрінформ
До 13 років позбавлення волі засудили колаборанта, який обійняв псевдопосаду патрульного під час тимчасового захоплення росіянами Куп’янська на Харківщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора.

«За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав громадянина винним в колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України)», - йдеться у повідомленні.

Йому призначили покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на строк 13 років та з конфіскацією всього майна.

Прокурори довели, що під час захоплення збройними силами РФ Куп’янська місцевий житель почав співпрацювати із загарбницькою владою. До 2011 року він працював у дорожньо-транспортній службі України при органах міліції, після чого пішов на пенсію за вислугою років.

Читайте також: Голова СБУ доповів Президентові про боротьбу з колаборантами

«Перебуваючи в окупованому місті, чоловік спробував вдруге побудувати кар’єру правоохоронця, але тепер - під керівництвом російських загарбників. Колаборант уклав «трудовий договір» і добровільно обійняв посаду так званого «в.о.інспектора дорожньо-патрульної служби групи дорожньо-патрульної служби відділу державної інспекції безпеки дорожнього руху Управління внутрішніх справ Тимчасової цивільної адміністрації Харківської області», - зауважили в ОГП.

Псевдопатрульний займався перевіркою документів на блокпостах та оформленням дорожньо-транспортних пригод.

Після звільнення Куп’янська чоловік, намагаючись уникнути кримінальної відповідальності, виїхав до Харкова, де переховувався у квартирі знайомих.

Читайте також: Колаборантів з ТОТ росіяни відправляють на навчання до Сибіру - Центр нацспротиву

У квітні 2023 року йому заочно повідомили про підозру, а 7 липня в Харкові правоохоронці затримали колаборанта і взяли під варту.

Як повідомляв Укрінформ, депутата райради з Херсонщини, який став окупаційним головою Великолепетиського району, заочно засудили до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-