Депутат-колаборант з Херсонщини вирушить за ґрати на 10 років

Депутат-колаборант з Херсонщини вирушить за ґрати на 10 років

Укрінформ
Депутата райради з Херсонщини, який став окупаційним головою Великолепетиського району, заочно засудили до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

«Визнано винним у колабораціонізмі депутата однієї з районних рад області», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, його засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, яка пов’язана з наданням публічних послуг строком на 15 років.

Читайте також: Росіяни від початку війни вбили понад тисячу жителів Херсонщини - прокуратура

Як інформують у прокуратурі, у серпні 2022 року обвинувачений пішов на співпрацю з ворогом та добровільно обійняв посаду так званого «голови військово-цивільної адміністрації Великолепетиського району».

На займаній посаді він займався підбором кадрів у незаконно створений орган влади, зобов’язував фізичних і юридичних осіб підпорядковуватися окупаційній владі.

Крім того, чоловік керував комунальними підприємствами та перепідпорядкував структурні підрозділи Великолепетиської селищної та Рубанівської сільської територіальних громад під своє управління.

Читайте також: Заочно повідомили про підозру ще 25 колаборантам, які катували і забивали кийками херсонців

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.

Строк відбування покарання обчислюватиметься з моменту його фактичного затримання.

Як повідомляло видання ІРС-Південь, гауляйтер Великої Лепетихи, колаборант-депутат Каховської районної ради Вадим Сайдулаєв на початку червня зник.

ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-